Klussen tuin

Snoeien en verwijdering van heggen
Snoeien is geen ingewikkelde ingreep. Het is absoluut noodzakelijk voor het gezond houden van de heg, echter het snoeien kost tijd en inzicht. Wanneer wij met uw heg gereed zijn kan de heg er ook weer voor een jaartje tegen. Een andere mogelijkheid is dat mensen na verloop van tijd genoeg hebben van de heg en deze willen vervangen voor wat anders of juist helemaal niets. Ook hier staat Zorgvoorjehuis voor u klaar. Wij snoeien en verwijderen uw heg in goed overleg. Wanneer het een gedeelde heg betreft is overleg met uw buren wel noodzakelijk natuurlijk.

Snoeien of verwijderen van bomen
Bomen hebben onderhoud en boomverzorging nodig en zo ook uw boom. Snoeien doet een boom bloeien, het bevordert bijvoorbeeld de vruchtvorming bij fruitbomen. Zo moeten Leibomen jaarlijks teruggesnoeid worden naar hun oorspronkelijke vorm en dienen”probleemtakken” verwijderd worden. Zo heeft iedere boomsoort zijn eingenaardigheden.

Soms geeft een boom overlast of hij neemt de zon weg en dan kan er overwogen worden de boom te kappen. Hiervoor is een kapvergunning nodig. Zorgvoorjehuis regelt het voor u: vanaf het aanvragen van de kapvergunning tot en met het afvoeren van het hout.

Aanleg van paden en terassen
“Het tuinpad van mijn vader” werd vertolkt door Wim Sonneveld en vanaf die dag heeft Wim voor altijd het tuinpad onsterfelijk gemaakt. Een mooi aangelegd tuinpad heeft iets bijzonders. Wij adviseren u graag met een mooi ontwerp en leggen het volgens ontwerp voor u in de tuin.

Schuttingen en hekwerken
Een hekwerk zal uw erf verfraaien maar ook beschermen tegen onbevoegden. Wij repareren, zetten en plaatsen prachtige kwalitatief hoogstaande hekwerkken en schuttingen.